Χρυσές σκουριές

Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Χτες, η καναδική εταιρεία Eldorado Gold, που έχει αναλάβει το αμφιλεγόμενο έργο εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, ανακοίνωσε την αναστολή των επενδυτικών δραστηριοτήτων της στις Σκουριές, ενώ προειδοποίησε ότι το ίδιο θα συμβεί και με το έργο της Ολυμπιάδας, εάν δεν της χορηγηθεί η απαραίτητη άδεια έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016. Συνέπεια είναι η απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων στις Σκουριές, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με την Ολυμπιάδα.

Το έργο της Χαλκιδικής έχει διχάσει την τοπική κοινωνία και όχι λίγες φορές έχει απασχολήσει την κεντρική πολιτική σκηνή, αφού οι αντίθετοι στο έργο διατυπώνουν καταγγελίες για ανεπανόρθωτη βλάβη του περιβάλλοντος σε περίπτωση που υλοποιηθεί η επένδυση ενώ οι υποστηρικτές του θεωρούν ότι θα χαθούν πολλές εκατοντάδες θέσεις εργασίας αν ματαιωθεί, με επακόλουθο τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής.

Χτες, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, που προέρχεται από τους Οικολόγους-Πράσινους, δήλωσε ότι η καναδική εταιρεία δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της…

View original post 1,091 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s