Δοκιμάστε μια ελληνική flan με σιμιγδαλόκρεμα, κανέλα και cranberries… είναι η καλύτερη!

Eat Dessert First Greece

Μας αρέσει το γαλακτομπούρεκο, λατρεύουμε τη μπουγάτσα και φυσικά τρελαινόμαστε για τάρτες… Τα συνδυάσουμε στη δικιά μας τάρτα με σιμιγδαλόκρεμα, ελαφριά και πεντανόστιμη!

Ελληνική flan με σιμιγδαλόκρεμα και cranberries, μόλις βγήκε από το φούρνο

Μια μέρα λιγουρευτήκαμε ένα γλυκό με την αφράτη, γλυκιά κρέμα του γαλακτομπούρεκου, πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα. Κάτι σα γαλακτομπούρεκο χωρίς το σιρόπι… Σα μπουγάτσα, χωρίς το φύλλο… Έπεσα σε περισυλλογή… Μέχρι που θυμήθηκα! Μία flan ίσως μας έδινε τη λύση!

Flan ονομάζεται γενικά μια πίτα, με βάση από παντεσπάνι ή φύλλο και γέμιση από αλμυρή ή γλυκιά κρέμα. Ανά τον κόσμο τη συναντάμε σε πολλές παραλλαγές: στα Αγγλικά λέγεται custard tart, στη Γαλλία φτιάχνουν την αλμυρή quiche lorraine και τη γλυκιά flan parisien, στην Πορτογαλία το γλυκό αυτό βγαίνει σε μικρό μέγεθος: τα pasteis de nata. Στη Νότια Αφρική την ονομάζουν melktert (γαλατένια τάρτα), στο Μεξικό flan Mexicano -κάτι σαν τη δική μας κρέμα καραμελέ, ενώ στη χώρα μας δεν είναι άλλη παρά…

View original post 1,243 more words

One thought on “Δοκιμάστε μια ελληνική flan με σιμιγδαλόκρεμα, κανέλα και cranberries… είναι η καλύτερη!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s