Η γλυκιά μας η μαρέγκα…

Eat Dessert First Greece

English version coming soon…

Στο τελευταίο μας άρθρο «Λεμόνι, lime, yuzu, οι ξινοί μας φίλοι…» στολίσαμε τη μους λεμόνι-λάιμ που φτιάξαμε με μαρεγκάκια με μούρα και τη σερβίραμε μετά τα ψητά της Τσικνοπέμπτης! Επειδή η μαρέγκα είναι ένα κεφάλαιο ζαχαροπλαστικής από μόνη της, στο άρθρο αυτό δεν αναλύσαμε τη συμβολή της στο γλυκάκι μας, για να της αφιερώσουμε το χώρο που της αξίζει.

Την Τσικνοπέμπτη ψήσαμε τα μεζεδάκια μας στο τζάκι…

…και κλείσαμε το γεύμα μας με μια ελαφριά μους λεμόνι-λάιμ στολισμένη με μαρεγκάκια μούρων.

Στο νέο γλυκύτατο άρθρο μας, λοιπόν, θα προσεγγίσουμε επιστημονικά τη μαρέγκα, θα δούμε την ιστορία της, τα είδη και τη χρήση της, μαζί με τη συνταγή για τα μαρεγκάκια με μούρα που χρωστάμε, για να στολίζουν τα γλυκά μας ή απλά να τα τσιμπολογάμε. Συνήθως η μαρέγκα είναι…

View original post 2,567 more words

One thought on “Η γλυκιά μας η μαρέγκα…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s