Από σιμιγδάλι…

Eat Dessert First Greece

Συνεχίζοντας να μένουμε σπίτι και να μαθαίνουμε διάφορα ωραία πράγματα για αγαπημένα γλυκάκια, αλλά και άλλα που τώρα τα ανακαλύπτουμε, θα αφιερώσουμε το νέο γλυκό μας άρθρο στο σιμιγδάλι, ένα παραδοσιακό μας υλικό που ίσως να μην έχει τη θέση που του αξίζει στην κουζίνα μας. Θα το προσεγγίσουμε επιστημονικά, θα ερευνήσουμε την ιστορία του στην ελληνική κουζίνα και θα δούμε μερικές γλυκές και αλμυρές νοστιμιές που φτιάχνονται με σιμιγδάλι, μαζί με μια παραδοσιακή συνταγή για νηστίσιμο σάμαλι από τη φίλη μας, τη Βαρβάρα τη Σμυρνιά! Ίσως να τη θυμάστε από την ανεβατή βασιλόπιτα

Νηστίσιμο σάμαλι από τη φίλη μας Βαρβάρα! Στο τέλος του άρθρου η συνταγή…

Ας ξεκινήσουμε μαθαίνοντας τι είναι ακριβώς το σιμιγδάλι… Σύμφωνα με το επιστημονικό σύγγραμα Τροφογνωσία (2015) του Ν. Ανδρικόπουλου, το σιμιγδάλι παράγεται από την άλεση του σκληρού σιταριού σε χοντρή σκόνη. Ο κόκκος των δημητριακών, του σιταριού για παράδειγμα, αποτελείται από μια εξωτερική…

View original post 2,274 more words

One thought on “Από σιμιγδάλι…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s