Γαστρονομικό ταξίδι στην Κάρπαθο

Eat Dessert First Greece

Διαβάζοντας ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο με θέμα τις ελληνικές πίτες, το Πίτες από χέρι του Κωστή Κωστάκη από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, σταθήκαμε σε μια ιδιαίτερη συνταγή από την Κάρπαθο την οποία θέλαμε οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε. Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα από τα νοερά μας ταξίδια στο νησί. Στο νέο, γλυκό μας άρθρο θα μελετήσουμε τη γαστρονομία της Καρπάθου, τις παραδοσιακές αλμυρές και γλυκές της συνταγές, και θα φτιάξουμε πίτες Καρπάθου με μυζήθρα, μέλι και κανέλα… Επιβιβαστείτε, το πλοίο σαλπάρει!

Φτιάξαμε πίτες Καρπάθου με συνταγή από το βιβλίο Πίτες από χέρι του Κρητικού Κωστή Κωστάκη από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Οι παραδοσιακές μας πίτες Καρπάθου με γλυκιά γέμιση μυζήθρας

Η Κάρπαθος είναι ένα ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων, το δεύτερο σε μέγεθος μετά τη Ρόδο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Δήμου Καρπάθου, το νησί κατοικείται από τη Νεολιθική εποχή. Στην αρχαιότητα η Κάρπαθος είχε Μινωικό χαρακτήρα και πήρε μέρος στην Τρωική εκστρατεία. Κατά…

View original post 1,660 more words

One thought on “Γαστρονομικό ταξίδι στην Κάρπαθο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s