Πώς θα φτιάξετε μια υπέροχη παγωμένη τούρτα χωρίς παγωτομηχανή; Semifreddo!

Eat Dessert First Greece

Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, η Αθήνα αδειάζει, η άδεια πλησιάζει και το μόνο που μας λείπει είναι ένα σπιτικό, φρουτένιο παγωτό. Ή μήπως ένα λαχταριστό μωσαϊκό, όπως τρώγαμε παλιά; …Και γιατί να μην έχουμε και τα δύο; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα φάμε πρώτα!

Σε κανέναν δεν αρέσει το χειροποίητο παγωτό που κρυσταλλώνει, και θα ήθελα να αποφύγω το ανακάτεμα κάθε μισή ώρα -στο τέλος πιθανότατα πάλι θα με απογοητεύσει… Η λύση; Semifreddo! Δε χρειάζεται επαγγελματικό εξοπλισμό, παρά μόνο ένα μίξερ (ή δυνατό χέρι) και μπόλικο μεράκι.

Το semifreddo ή σεμιφρέντο -όπως σημαίνει στα ιταλικά το όνομά του- είναι ένα ημι-παγωμένο γλύκισμα, μια παγωμένη μους δηλαδή. Φτιάχνεται με αυγά (μόνο ασπράδια ή μόνο κρόκους) και κρέμα γάλακτος. Η γεύση μοιάζει με του παγωτού, αλλά διαφέρει στην υφή, η οποία είναι πολύ πιο αέρινη και κρεμώδης. Καθώς η διαδικασία παρασκευής του σεμιφρέντο περιλαμβάνει αφράτεμα του μείγματος με την…

View original post 1,605 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s