Νηστεία Σαρακοστής: ένα vegan γλυκό με γάλα αμυγδάλου

Eat Dessert First Greece

Βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό της νηστείας της Σαρακοστής και καθώς ο καιρός γίνεται όλο και πιο ζεστός σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα γλυκάκι με γάλα αμυγδάλου. Στο νέο, γλυκό μας άρθρο θα φτιάξουμε μια νηστίσιμη και vegan πανακότα με γάλα αμυγδάλου και άγαρ άγαρ, θα μάθουμε για τα συστατικά αυτά και θα πάρουμε ιδέες για το πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε.

H vegan και νηστίσιμη πανακότα μας

Τα αμύγδαλα είναι ο πιο πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά ξηρός καρπός. Διαβάσαμε πως περιέχουν βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και κάλιο, πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και σίδηρο, αλλά και μόνο ακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα καλά λιπαρά δηλαδή.

Το γάλα αμυγδάλου φτιάχνεται με έναν σχετικά απλό τρόπο. Τα αμύγδαλα και το νερό μπλεντάρονται μαζί και μετά σουρώνονται για να διαχωριστεί η μάζα από το γάλα. Είναι επομένως εύκολο να φτιάξουμε σπιτικό γάλα αμυγδάλου, αν έχουμε όρεξη!

Ενώ θα φανταζόμασταν πως το γάλα αμυγδάλου θα διατηρεί πολλά…

View original post 826 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s