Φύση, γαστρονομία και καλό κρασί με βάση το Νυμφαίο, μέρος α’: στης Αργυρώς, στου Θωμά και στο Κτήμα Άλφα

Eat Dessert First Greece

Φεύγοντας λοιπόν από την Καστοριά, για την οποία γράψαμε το πρώτο άρθρο του αφιερώματός μας, κατευθυνθήκαμε προς τα βορειοδυτικά, με προορισμό το καταπράσινο Νυμφαίο, στο οποίο θα μας φιλοξενούσε ο πανέμορφος Ξενώνας Αργυρώ για δύο βράδια.

Στο πρώτο μέρος του νέου ταξιδιωτικού μας άρθρου μένουμε στο Νυμφαίο, στον εξαιρετικό Ξενώνα Αργυρώ του κ. Γιάννη Ιατρίδη και της κ. Αργυρώς Φελεσάκη, επισκεπτόμαστε το πολυβραβευμένο Κτήμα ΑΛΦΑ στο Αμύνταιο, στο οποίο μαθαίνουμε όλη τη διαδικασία της παραγωγής των ποιοτικών τους κρασιών και για κλείσιμο μιας γεμάτης μέρας καταλήγουμε στη διάσημη Ταβέρνα Θωμάς στο Σκλήθρο, όπου γευόμαστε μοναδικά αλμυρά και γλυκά πιάτα υψηλής γαστρονομίας.

Το Νυμφαίο, όπως φαίνεται από την αυλή του Ξενώνα Αργυρώ

Το Νυμφαίο είναι ένας διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός, ο οποίος υπάγεται στο Δήμο Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1350 μ. και απέχει από την Καστοριά από την οποία ξεκινήσαμε περίπου 35 χμ. Είναι…

View original post 4,122 more words

One thought on “Φύση, γαστρονομία και καλό κρασί με βάση το Νυμφαίο, μέρος α’: στης Αργυρώς, στου Θωμά και στο Κτήμα Άλφα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s