Τα οφέλη της φιλίας

Ψυχική και Σεξουαλική Υγεία - Μαρίνα Μόσχα

Σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα, έχουν αποδείξει ότι η φιλία πέρα από τη συναισθηματική ζεστασιά, μας προσφέρει και άλλα οφέλη, βελτιώνοντας την υγεία μας, τόσο στη φυσική, όσο και στη διανοητική σφαίρα.

  1. Οι φίλοι μας βοηθούν να μειώσουμε τα επίπεδα στρες: Το άγχος έχει πολλές και διαφορετικές πηγές. Μια από τις γενεσιουργές αιτίες του είναι η αντιμετώπιση καθημερινών καταστάσεων και προβλημάτων, η αντιμετώπιση της πραγματικότητας και η προσαρμογή μας σε αυτήν. Όταν μπορούμε να μοιραστούμε μέσα από την ανιδιοτελή επικοινωνία με τους φίλους μας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας, μειώνεται το άγχος μας. Η υποστηρικτική αυτή αίσθηση που μας προσφέρουν μειώνει την αγωνία μας, άρα, μειώνονται και τα στρεσογόνα επίπεδα μαζί με αρκετές από τις αρνητικές τους συνέπειες.
  2. Οι φίλοι συμβάλλουν στην καλύτερη γενική υγεία: Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, αν έχουμε καλούς φίλους σημαίνει πως έχουμε και καλύτερη γενική υγεία…

View original post 801 more words

One thought on “Τα οφέλη της φιλίας

Leave a comment